Любовта от разстояние. Възможно ли е да поддържате връзката си?

Отдавна е известно, че поддържането на отношения от разстояние е много трудно, даже – нереалистично. Всеки човек има свое мнение за чувствата и любовта. Това особено важи за мъжете, защото за разлика от жените те са много по-малко толерантни към разделението и без физически контакт много по бързо губят чувствата си. Всичко е физиология. Разбира се всички искат да поддържат любовта си , където и да е партньора. Причините за раздялата са различни: някой тръгва за дълго бизнес пътуване, благоприятно предложение за работа в чужбина, и т.н.

Проблеми в отношенията при любовта от разстояние

На първо място трябва желанието за поддържане на отношенията да е от двамата партньори. Психолозите казват, че без значение колко е трудно, ако човек не е готов за такъв ангажимент, не е необходимо да се опитва да продължи връзката по-добре да се откаже и да пожелае късмет и щастие. Най-големият проблем за двама не безразлични един към друг човека, които са далеч един от друг, е невъзможността да докоснеш любимия си. Грешка е да вярваш, че човек ще може да запази чувствата си, просто като те види на компютърния екран или на телефона. Той, както и всяко интелигентно същество, винаги се нуждае от физически контакт. Това е простото изискване лесно да се докоснете, просто потупва или целува, езикът на тялото казва повече от хиляди редове текст или видео разговори.

НЕВЪЗМОЖНО Е ДА ПОДДЪРЖАТЕ ВРЪЗКА ОТ РАЗСТОЯНИЕ АКО ЕДИНИЯ ПАРТНЬОР Е РЕВНИВ.ОТ РАЗСТОЯНИЕ НА МОЖЕ ДА СЕ КОНТРОЛИРА ВЪЗЛЮБЕНИЯ , А ЧОВЕШКИЯ МОЗЪК ОБРЕМЕНЕН ОТ РЕВНОСТ Е СКЛОНЕН ДА РИСУВА ВСЯКАКВИ КАРТИНИ – ЧЕСТО ИЗМИСЛЕНИ

Понякога спънката може да е финансова, защото желанието да се срещнете винаги ще ви привлича един към друг. А ако любим човек е отишъл далеч и се изискват много пари за постоянни полети и премествания? За съжаление материалният въпрос също не е на последно място в задачата наречена запазване на отношенията.

Как да поддържате връзка от разстояние

Ако сте готови за всички трудности, обичайте своя мъж (жена),вие и той или тя можете да чакате дълго, без да получите нищо в замяна, можете в резултат да „спечелите“ ценна награда. Всъщност за много двойки взаимоотношенията след раздялата стават толкова ценни, че до дълбока старост те не губят романтичните си чувства и ценят всяка минута в която са живели заедно.
Романтика. Дайте си един на друг приятни и дори интимни подаръци. Поръчайте любимите цветя , храна от ресторанта, заплащане на картата за подарък. Направете романтична вечеря на свещ с видео разговор. Може би дори секс от разстояние, без което за мъжа е особено трудно. Това ще бъде напълно ново изживяване за двама ви, което само ще укрепи вашите чувства.
Не забравяйте за възлюбения си. Това е едно от основните правила на отношенията от разстояние, което психолозите съветват да спазват стриктно. Когато седнете в къщи винаги се обаждайте на близкия човек, проверявайки чувствата му. Заемете се със самоусъваршенстване. Сега у дома никой не ви отвлича вниманието така че започнете да изучавате език, да завършите различни курсове и т.н. Ще бъде хубаво да разказвате на любимия си ,и няма да оставите интереса един на друг да избледнее.
Доверете се. Не ревнувайте, защото не можете да контролирате нищо. Ако половина ви иска да ви замени, тя ще ви замени. Не забравяйте, че любящият човек не е способен на подобно предателство.
Планирайте бъдещето си. Използвайте временната раздяла за изграждането на планове за бъдещето. Говорете за това, което ви интересува: къде ще живеете, колко деца ще имате, как да прекарате съвместна почивка. Мечтите и плановете за общото ви бъдеще значително ще укрепят връзката ви.
Оставете половинката да ви се обади. Не званете непрекъснато на половинката си особено в неподходящо време. тя може да има и лична работа . Можете умишлено да пропуснете една обаждане , за да се сети тя да ви звънне. (Задължително се обаждайте , когато имате нещо да кажете и споделите, или когато наистина сте тъжни и самотни.)

За съжаление, ако не планирате да се събирате в бъдеще, няма съвет който да ви спаси защото да живеете далеч от близкия човек и да запазите чувства от разстояние е като да се движите в тъмнина. Но ако имате планове и виждате общо бъдеще, си струва да се опитате да поддържате отношенията дори и от разстояние. Впоследствие топлината от спомените за това как сте преживели дълго раздяла ще ви топли до края на живота.

www.jivot.info

Още за Любов от Разстояние

112
0 0 оценки
Оценка на статията
Абонирайте се за известия
Уведомете за
0 Коментари
Вградени Отзиви
Виж всички коментари