“Слънчо обичкам те“ е притежател на изключителното право върху сайта и върху логото на сайта, както и върху някои от съдържащите се в него мултимедийни елементи, без да се засягат правата на евентуални трети страни (снимки и цитати на чужди автори (цитирани там, където е възможно) и статии (съпроводени от линк към оригинала)).

Потребителят на сайта и неговото съдържание, се задължава да зачита правата на интелектуална собственост на Слънчо, както и правата на интелектуална собственост на заинтересовани трети страни.

Използването, възпроизвеждането, извличането на копия или разпространението на текстова информация и мултимедийни елементи, налични в сайта на Слънчо, е разрешено само дотолкова, доколкото това е направено в съответствие с обществения интерес към информацията, за нетърговски цели, осигурявайки целостта на възпроизвежданите елементи и посочвайки източника.

Забранено е да се променя текстовата информация, както и мултимедийните елементи, съдържащи се в сайта на Слънчо, както и да се подготвят производни произведения със същите произведения, освен ако не сте изрично писмено упълномощени от Слънчо.

Използването, възпроизвеждането, извличането на копия, разпространението и модификацията на логото на “Слънчо обичкам те“ също са забранени.

Нарушения на разпоредбите на това известие са обект на граждански и/или наказателноправни действия.

С други думи:

Не можете да преработвате готовите статуси, изрязвайки името на сайта или логото и разпространявайки ги от свое име. При откриване на изображения на Слънчо с изрязано лого, качени в други сайтове или където и да е, ще бъде подаден сигнал за нарушение в дадения сайт!

Абсолютно забранено е използването на частични или цели фрази от сайта за каквито и да е цели, за прехвърлянето им върху други снимки/изображения, представяйки ги от ваше име, без да цитирате Слънчо като автор (с изключение на фразите с автор различен от Слънчо, който при всички случаи се налага да цитирате). Фраза от сайта, с добавено име на автор, може да бъде преписвана извън сайта, добавяйки името на автора (поет, философ, артист и т.н.). Фраза от сайта, без име на автор, се счита за авторска на Слънчо и не може да бъде преписвана извън сайта, добавяна към други изображения и променяна. Изображенията с авторските фрази на Слънчо, могат да бъдат само сваляни и споделяни в готовия си вид. Изображенията като цяло, в готовия им вид, независимо от това кой е автора, не могат да бъдат променяни.

Абсолютно забранено е използването на статуси от сайта за Комерсиални цели, без изрично писмено одобрение от Слънчо. Пишете ми за повече информация!

Повече за Авторските права ще научите в Какво представляват авторските права? и в статия с Адвокатско мнение.

Слънчо Обичкам Те е сайт за споделяне на картинки, който използва лични снимки и готови картинки свалени от мрежата, над които нямам авторски права.

Можете да споделяте картинките, както и да ги свалите и запазите за себе си или да ги споделяте индивидуално чрез социалните мрежи, имайки предвид, обаче, че над някои от тях може да тежат авторски права и да се наложи да бъдат премахнати, при което, ако са споделени индивидуално, няма да изчезнат от мрежата когато ги изтрия от поста. В такъв случай, ако се наложи, ще го обявя в сайта или страницата Слънчо Обичкам Те и ще се наложи да ги изтриете (премахнете от мрежата) сами за себе си.


Facebook – Не всички формати на картинките са подходящи за споделяне във Facebook. Вертикалните изображения и хоризонталните са най-подходящи, но и някои от квадратните се запазват цели и все пак някои може да се появят в споделения пост с изрязани надписи. Не се притеснявайте за това, вашите приятели могат да ги видят в пълен размер, като кликнат на линка и посетят сайта. В противен случай, можете да потърсите същата картинка в страницата Слънчо Обичкам те.

YouTube – За да споделите видео от сайта, първо кликнете на името на песента, за да се отвори линка в YouTube и тогава споделете по обичайния начин.

Цитати – За да споделите цитат, е достатъчно да го копирате като обикновен текст и да го публикувате, например, като статус в профила си (не забравяйте да добавите автора на цитата!).

Сърчицата са начин да кажете, че ви харесва нещо.  Могат да се кликват по веднъж на ден, така че, ако искате да поддържате високия рейтинг на любимият си пост, можете да се върнете и утре, за още един клик  😉

Споделяне – ако не виждате бутоните за споделяне, най-вероятно използвате AdBlock в браузъра си. Ще разрешите проблема, като го изключите за този сайт.
Друг вариант за споделяне – Под някои картинки (в коментарите) е добавена публикацията от Фейсбук, можете да споделите директно нея.

Това е всичко, приятен престой в сайта!