10 авторски фрази, за който е изгубил вяра в себе си

10 авторски фрази, които ще ви помогнат да преоткриете себе си

От Пикасо до Айнщайн, от Антоан дьо Сент-Екзюпери до Марк Твен, днес ви предлагаме 10 фрази за възвръщане на вярата в себе си.

Правим всичко възможно, час след час, ден след ден, но често това не е достатъчно. Това, което се надявахме да постигнем, не идва. Това, което се надявахме да направим след една година, след три години все още не е постигнато. Хоризонтът се отдалечава, времената стават по-дълги и вярата в нас започва да се колебае. Нормално е, случвало се е на всички, случва се на всеки от нас и през повечето време в крайна сметка нечестно поставяме под въпрос себе си и всичко, което сме направили. Връщането на вярата ни в себе си е възможно и 10-те фрази на велики автори , които предлагаме днес, могат да бъдат полезни за тази цел.

Мотивиращи фрази за преоткриване на вярата в себе си

След двайсет години ще съжаляваш повече за това, което не си направил, отколкото за направеното. Затова вдигни котвата, напусни сигурното пристанище и остави попътният вятър да издуе платната ти. Изследвай. Мечтай. Откривай.
Марк Твен

Винаги съм опитвал. Винаги съм се провалял. Не спори! Провали се пак. Провали се по-добре!

Самюъл Бекет

Ще те критикуват винаги, ще говорят лошо за теб и ще ти е трудно да срещнеш някой, на когото да се харесваш такъв, какъвто си. Така че живей, прави това, което сърцето ти желае, живота е като театрална пиеса, но без първоначална репетиция. Пей, танцувай, смей се и живей интензивно всеки ден от живота ти, преди да е свършила пиесата, без аплодисменти…

Чарли Чаплин

Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си

Елинор Рузвелт

Твоята съдба е определена от изборите, които правиш.
Избери сега.
Избери добре.

Антъни Робинс

Бъди винаги като морето, което разбивайки се в скалите, намира винаги сили да опита отново

Джим Морисън

Благодарен съм на всички, които са ми казвали НЕ.
Благодарение на тях аз съм това, което съм…

Айнщайн

Никога не сме прекалено стари да си определим нова цел или да имаме нова мечта… “

Клайв Стейпълс Луис

Опитвам се винаги да правя това, което не мога да правя, за да се науча да го правя.

Пикасо

Лудост е да мразиш всички рози, само защото една те е набола, да напуснеш всичките си мечти, само защото една не се е сбъднала, да се откажеш от всичките си опити, само защото един е фалирал.
Лудост е да осъдиш всичките си приятели, само защото един те е предал, да не вярваш в любовта, само защото някой не ти е бил верен, да отхвърлиш всички възможности, само защото нещо преди се е объркало.
Винаги ще има нова възможност, ново приятелство, нова любов, нова сила.
За всеки край ще има ново начало!

Антоан дьо Сент-Екзюпери

Ако са ви харесали тези 10 авторски фрази, за който е изгубил вяра в себе си, споделете ги с приятели или оставете коментар.

Вижте също – Любовни цитати
И харесайте страницата на Слънчо

491
0 0 оценки
Оценка на статията
Абонирайте се за известия
Уведомете за
0 Коментари
Вградени Отзиви
Виж всички коментари