От страданието се раждат най-силните души

От страданието се раждат най-силните души. Тези, които въпреки трудностите и проблемите, са решили да не се предават. Издръжливи души, гъвкави души.

Души, които са преминали през долината на усилията и усложненията, но след това са възкръснали с нови житейски уроци. Души, които са преминали през дълбините на мързеливост и страдание, плували в океана на страховете, но и на смелостта. Силни души, покорни души. 

Души, които са се изгубили в лабиринта на препятствията, заплетени в обгръщащи паяжини и оковани в затвора на страховете си, но са съумяли да намерят пътя към дома. Смели души.

Чувствителни души, деликатни и вдъхновяващи. Защото голяма част от тяхната сила, се състои от чувствителността на техните погледи, от деликатността на техните действия и от дълбочината на тяхната вътрешност. Души, които са превърнали отворените си рани в белези, сега белези от всички преживени и преодолени събития, от битки, в които са участвали, растейки и вървейки с високо вдигната глава.

С воля всичко е възможно. Изкуството да живееш не е свързано с елиминирането на проблемите, а с израстването, въпреки тях. Тези рани, днес белези, блестят като свидетели на способностите, които тези души са използвали, за да превърнат трудните и болезнени ситуации, в големи успехи.

Няма белег, който да не съдържа красота. В белезите са заровени лични истории, болки, страхове, прекъснати надежди… Както казва писателят и певец Маруан, белезите са шевовете на паметта, онези несъвършени точки, които лекуват раните, но които също болят, знак, който ни позволява да не забравим никога тези наранявания, въпреки времето. Белезите са част от бронята на силните души, смелостта и издръжливостта са щита, любовта и добротата са противоотровата за лекуване на рани.

От страданието се раждат най-силните души. Търпеливи души, упорити души, които са търсели усмивката след всяка сълза, алтернативата на всеки проблем, възможността във всяка криза. Гигантски души, въпреки че са почти невидими. Защото тяхното величие се крие в способността да се възстановят, велико качество, но в същото време невидимо.

Героични души, които са успели да видят светлината в тъмнината, дъгата в бурята. Души, които когато са разбрали, че не могат да променят хората, обстоятелствата или нещата, са решили да променят своето отношение, за да се справят със страданието. Проницателни души. Души, които през своята траектория, са срещнали себе си, избрали са да се познават и да бъдат най-добрата компания за себе си. Дълбоки души.

Души учители – от тях може да се научат важни уроци и да се говори за бездната на трудностите. Тези души пораждат в нас желанието да се надминем и да продължим да се борим, защото с тях, болезнените спомени се превръщат в дар, за да помагаме на другите.

Души чираци. Използват всички лоши неща от живота, като опора за растеж и напредък, за да се развиват, въпреки бурите. Открили са способността да интерпретират различни гледни точки. Души пълни с красота, с магически нюанси. Души, готови да ни помогнат, когато имаме нужда, защото никой не знае повече от тях, колко силно може да стане едно чувство. Умни души.

От страданието се раждат най-силните души. Те са нашият най-голям пример за оцеляване.

366
0 0 оценки
Оценка на статията
Абонирайте се за известия
Уведомете за
0 Коментари
Вградени Отзиви
Виж всички коментари