Легендата за червения конец

Съществува една древна легенда, легендата за червения конец, според която няма значение в какви отношения са двама в определен момент от живота или дали са разделени в различни части на света.

Те винаги ще бъдат свързани, дори да не са заедно до края на пътя. 

Този червен конец, известен като съдба, никога не може да бъде скъсан, независимо какво се случва.

Няма значение колко време отнема, за да срещнете другия, или колко време сте разделени. Може да живеете на другия край на света, конецът ще се разтегли и сърцата остават свързани.

Конецът е от раждането и се преде през целия живот. Казват, че Луната се показва всяка вечер, за да срещне всяко новородено и да обедини новите души с червен конец, вързан около пръста им.

Именно той решава бъдещето и напътства душата през живота, така че никога да не се загуби, дори и в отдалечените краища на земята.

Червеният конец

Както легендата разказва:

Преди много, много време един император научил, че могъща вещица живее в една от областите на царството. Тя имала способността да вижда червения конец на съдбата. Императорът изпратил свои хора да я открият.

Когато вещицата пристигнала, императорът ѝ наредил да погледне в другия край на червения му конец и да му каже коя ще стане негова съпруга. Вещицата удовлетворила молбата и  последвала конеца.

Търсенето я довело до пазар, където една бедна селянка с бебе на ръце продавала стока. Вещицата спряла пред жената и я помолила да се изправи.

След това направила знак на младия император да се приближи и му казала: „Тук свършва твоя конец.“ Когато чул това, императорът побеснял и помислил, че вещицата му се подиграва. Избутал селянката настрана, както държала детето в ръцете си. Падането ѝ направило рана върху челото на малкото. Белегът от нея то щяло да носи завинаги.

Императорът наредил на стражите да задържат вещицата и да я обезглавят.

Много години по-късно дошло време императорът да се ожени. Придворните го посъветвали, че най-добре е да се ожени за дъщеря на някой известен генерал в царството. Той се съгласил. В сватбения ден императорът видял лицето на бъдещата съпруга за първи път. Когато пристигнала в двореца, тя носела бяла рокля и воал, който покривал образа ѝ напълно. Повдигайки го, владетелят видял, че красивото ѝ лице е помрачено от един необичаен белег на челото.

Червеният конец

Тази легенда е толкова добре позната сред европейските култури, че днес често ще видите милиони хора, които носят червен конец на ръката.

Що се отнася до точния произход на историята, не е ясно дали е била измислена в Китай или Япония. Началото на легендата е от времето на едно откритие – че лакътната артерия свързва кутрето със сърцето ( източникът на живот, метафоричният ъгъл на душата, която изпитва способността да обича).

Червеният конец свързва любовта между майка и баща, брат и сестра, приятели, или партньори – с една и съща цел: да се познават и да се обичат един друг.

Големите любови в живота

Казват, че през целия живот имаме две големи любови: едната е човекът, за който се омъжиш (ожениш). Този, който може да стане майка или баща на децата ти. Личността, с която ще прекараш остатъка от дните си.

Говорят и за съществуването на втора голяма любов човекът, който ще загубиш завинаги. Някой, с когото сте свързани от раждането – толкова силно, че химическите сили не се поддават на разума.

Възможно е един ден да се откажете да пробвате –предавате се в търсенето и започвате да търсите другия човек, когото най-накрая ще срещнете. Бъдете сигурни: няма да имате нощ – без копнеж за докосване на другия, за една целувка, за шанса да бъдете отново с него.

Легенда за червения конец

Знаете за кого говоря – докато четете редовете, името му е в съзнанието. Може би сте го оставили зад себе си, опитали сте да сложите край на страданията и да намерите мир (който ще дойде със сигурност). Няма да има и ден, в който да не желаете любимият човек да се появи още веднъж в живота..

„Борбата с мислите за някого ( когото наистина обичате), понякога отнема повече енергия, отколкото тази, когато сте с човека, когото просто харесвате и уважавате.“ Паулу Коелю

Двата вида любов често се срещат, като непрекъснато предизвикват различни нюанси на тъга. Тези любови са от съществено значение за живота. Бъдете благодарни за възможността да ги усещате толкова дълбоко.

Никой не може да наложи воля над червения конец. Дори собственото невежество не може да го прекъсне. Той е невидим за нас, но ръководи много от стъпките в живота.

Появата на „червеният конец на любовта“ символизира живота – преди и след него. Той винаги ще променя дните и концепцията ви за самата любов.

Понякога съвпаденията са толкова силни, че не е възможно да са се случили само по случайност. Сърцето на всеки човек на тази планета се преплита по някакъв начин с друго – във вечна любов.

Наричат ги сродни души, духове с една и съща крайна цел…

zdraveikrasota.bg

487
0 0 оценки
Оценка на статията
Абонирайте се за известия
Уведомете за
0 Коментари
Вградени Отзиви
Виж всички коментари